menuclose

Hey ik ben er nog :-)

Het is even stilletjes geweest rond Jolarpictures maar ik heb gelukkig niet stilgezeten (in mijn fotowerk niet maar zeker ook thuis niet <– later in deze blog hierover meer 😉 ). Nu de kleine meid bijna 8 maanden is vind ik het hoog tijd om mijn fotowerk weer onder de aandacht te brengen en met jullie te delen.

In en na mijn verlof heb ik goed kunnen nadenken welke kant ik op wil met het fotograferen. Wil ik “veel” bruiloften fotograferen waar veel tijd in gaat zitten met afspraken, bewerken en albums maken? Of wil ik meer aandacht gaan geven aan de babyshoots/gezinsshoots nu ik zelf ervaar hoe hard het allemaal gaat en hoe kostbaar ook deze momenten zijn om vast te leggen. Ook het fotograferen 1 op 1 heeft de laatste tijd mijn aandacht en vind ik het fijn om portretten te maken door de rust en de verschillende blikken en poses die je kan vastleggen. En ook zijn er nog dromen… zoals een publicatie in een tijdschrift. Het liefst met een portret van een powervrouw of kind/gezin.

Maar naast het zorgen voor mijn dochter (wat ik overigens echt heerlijk vind en gelukkig minder zwaar dan ik had gedacht, mag ook wel eens gezegd worden) had ik dus nog tijd om na te denken. Heb besloten om mij iets minder te gaan richten op de bruidsfotografie en meer op de baby-, kinder-, en gezinsfotoshoots en daarnaast de portretten. Niet dat ik de bruidsfotografie niet leuk vind. In tegendeel, het is heerlijk want alles komt voorbij… van emoties, mooie versiering, lekker eten, mooie mensen. Dus heel fijn om vast te leggen maar dit wil ik dan wel doen met alle aandacht hiervoor en op tijd de foto’s kunnen leveren. Bij de bruidsfotografie komt toch ook een klein beetje stress kijken… zijn de belangrijkste foto’s wel gelukt, is het bruidspaar tevreden, ben ik niks vergeten? We kunnen de dag namelijk niet nog een keertje overdoen. Daardoor moet ik keuzes maken want ik wil ook tijd over houden om met mijn dochter en gezin door te brengen. Mocht ten slotte niet voor niks moeder worden.

Misschien ben je benieuwd hoe ik het moederschap ervaar naast het werken als fotograaf (en bij de de Albert Heijn). In het begin vond ik het pittig (en dacht ik wat nou genieten, want dat is wat iedereen zegt) en toen hoefde ik nog geen eens te werken (tenminste de eerste 6 weken niet). Hoewel Linne een rustig, lief en vrolijk meisje was en nog steeds is waren we wel een beetje aan het tobben. Ik wilde heel graag borstvoeding geven maar had er nooit rekening ermee gehouden dat dit soms niet vanzelf gaat. Achteraf blijkt dat door de samenstelling van mijn borstvoeding Linne hele harde ontlasting had en daardoor wat ontevreden was maar ook niet genoeg ging drinken en dus niet snel genoeg weer boven haar geboortegewicht kwam. Ik zat helemaal in mijn eigen wereldje van voeden, bijvoeden en kolven (boe ik ben een koe 😉 ) en dan was de dag al weer voorbij. Daarnaast moesten we helaas een aantal keer het ziekenhuis bezoeken maar op dat moment alleen maar fijn dat ze het zo goed in de gaten houden. Uiteindelijk heb ik 10 weken borstvoeding vol gehouden wat nog steeds een gevoelig puntje is want had het zo graag veel langer gedaan maar Linne groeit hartstikke goed op de flesvoeding en lust alle fruit en groente en ook de boterham is tegenwoordig favoriet. Kortom een tevreden meisje. En om deze blog af te sluiten (anders wordt hij echt te lang) en ik tenslotte fotograaf ben hieronder in het kort de eerste 8 maanden van Linne 🙂

Liefs Marjolein

 

0 comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

    Jolarpictures

    Social media